Situatie

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Laatste kans op uniek wonen
in woonbuurt met historie

Het vierde én laatste woonblok van deze unieke nieuwbouwwijk met historie laat opnieuw een hoogwaardig architectuurbeeld zien. De fraai vormgegeven kappen en grote diversiteit in metselwerk geven de straten karakter. In het hart van het woonblok gaat de grootste binnentuin van Zijdebalen schuil. De schitterend aangelegde tuin is heerlijk licht en ruim. Een genot om naar te kijken of lekker in te zitten.

Het exclusieve karakter van Zijdebalen en de architectuur vindt ook zijn weg terug in het woongenot. Kom thuis en parkeer je auto op de privéparkeerplaats in de garage. Vervolg je weg naar je appartement en ervaar het comfort en de luxe van nieuwbouw. De appartementen krijgen vloerverwarming en een luxe afgewerkte badkamer met tegelwerk en sanitair van Villeroy & Boch. De fraaie keuken heeft een combi-oven, vaatwasser, koelkast en inductiekookplaat. Het zal je werkelijk aan niets ontbreken. Pak jij deze laatste kans?

Fase IIb bestaat uit 121 appartementen, waarvan wij er 51 verkopen. Het aanbod is bijzonder gevarieerd, met stuk voor stuk een goede, riante buitenruimte. Als kers op de taart verkopen we 3 unieke penthouses, waarbij de lift reikt tot in het appartement zelf!

De energiezuinige koopappartementen zijn verdeeld over vier bijzondere appartementengebouwen die hun naam ontlenen aan de rijke historie van Zijdebalen. Scrol naar beneden en maak kennis met de 4 appartementengebouwen van Zijdebalen.

De appartementen zijn allemaal verkocht.

Landhuis Zijdebalen

12 luxe koopappartementen en één unieke penthouse

In de 17e eeuw stond hier het imposante landhuis dat deel uitmaakte van de fraaie buitenplaats Zijdebalen. Een van de twee entrees van het nieuwe appartementengebouw staat deels op het stuk grond waarop dit landhuis was gebouwd. Met de bouw van ‘Landhuis Zijdebalen’ komt de geschiedenis dus weer tot leven. Dit markante appartementengebouw is schitterend gelegen aan de Vecht en de appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt.

De Westertoren

16 luxe koopappartementen en één unieke penthouse

De Westertoren is het markante hoekgebouw van fase IIb. Een fraai vormgegeven accent op de hoek van de David van Mollemstraat en de Westerdijk, met prachtig uitzicht over Zijdebalen en de stad. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt en hebben een goede en ruime buitenruimte.

Het Westerpakhuis

10 luxe koopappartementen

De ruwe zijde werd uit Perzië, China, Bengalen of Tonkin via Amsterdam aangevoerd over de Vecht. Na vervaardiging van het zijdedraad op Zijdebalen werd het getransporteerd naar Amsterdamse weverijen. Voor de tijdelijke opslag van de zijde was er in de 17e-eeuwse zijderederij een pakhuis. Aan de Westerdijk komt een prachtig gebouw dat als modern pakhuis wordt vormgegeven. Hiermee herleeft de geschiedenis een klein beetje.

De Fabriqueur

10 luxe koopappartementen en één unieke penthouse

In archieven wordt de firma Zijdebalen vaak omschreven als ‘Fabriqueurs in zijde spinnen’. De chique verwijzing heeft te maken met de lanen en hagen, loofgangen, priëlen, een doolhof, speelhuis, vijvers, vazen en beelden die op de buitenplaats te zien waren. Wie hier rondwandelde, waande zich naar verluidt ‘in een schaalmodel van de Schepping’.

Dit appartementengebouw is gelegen aan de autovrije kade promenade. Het gebouw heeft een industriële uitstraling met een luxe entree voorzien van elektrische schuifdeuren. De appartementen zijn hoogwaardig afgewerkt.